صُور خیال(15 فروردین 1401)

صُور خیال
در کارگاه صور خیال میخواهیم همراه با دکتر زهیر توکلی درباره ی اثر صور خیال گفت و گو کنیم و دمی ادبیات بچشیم!
انجمن روشنا برگزار می کند:
صُور خیال
ارائه: جناب آقای زهیر توکلی - دکترای رشته ادبیات فارسی از دانشگاه تهران،  مدرس ادبیات فارسی ، شاعر و منتقد ادبی
از مبانی مهمی که شاعر برای زیباتر کردن سخن خود و تفکیک آن از یک سخن ساده و معمول بهره می گیرد، استفاده از عناصری همچون استعاره، تشبیه، مجاز، کنایه و دیگر آرایه های ادبی می باشند. این آرایه ها شعر را خیال انگیز کرده و بین مفاهیم ذهنی شاعر و آنچه حقیقتا در طبیعت موجود است، پلی شکوهمند و اسرار آمیز می زند. این آرایه ها که صور خیال نام دارند، همان پل اسرارآمیزند که شاعر برای پیوند زدن تخیلات و ذهنیات خود با واقعیت و عینیات، آن را بنا می کند و خواننده با عبور از این پل که او را به جهان خیال شاعر وارد می کند، مفاهیم را از دیدگاه او می بیند و این نحوه ی شکوهمند بیان، خواننده را نیز به وجد می آورد.
از میان تحقیقاتی که در بررسی ماهیت این عناصر و شناخت آن در آثار ادبی و شعر فارسی صورت گرفته، می توان به کتاب صور خیال در شعر فارسی اشاره کرد که با عنوان تحقیق انتقادی در تطور ایماژهای شعر پارسی و سیر نظریه بلاغت در اسلام و ایران به قلم دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی به رشته ی تحریر در آمده است.
در کارگاه صور خیال میخواهیم همراه با دکتر زهیر توکلی درباره ی این اثر گفت و گو کنیم و دمی ادبیات بچشیم!
_کتاب صور خیال، کاملا معرف حضور بچه ها المپیادی هست چون از منابع مطالعاتیشونه :) این کارگاه هم به درخواست همین قشر بزرگوار مدرسه طراحی شده و برگزار میشه. اما اگر شما المپیادی نیستید، هیچ اشکالی نداره! میتونید توی کارگاه شرکت کنید و لذتتون رو ببرید!
_با توجه به تغییرات برنامه حضور شما در مدرسه و هماهنگ شدن کارگاه از قبل، بصورت مجازی در خدمت استاد خواهیم بود و شرایط شرکت در کارگاه در مدرسه فراهم می‌باشد.
بازگشت به صفحه اصلی