کارگاه های پیشنهادی این هفته:
دوشنبه، 1399/12/04، ساعت 14:45 تا 16
اکران مستند «آقای نخست وزیر» با حضور کارگردان اثر
ارائه توسط سرکار خانم عطیه محمدی و با حضور محمدرضا امامقلی، کارگردان مستند.jpg)
.jpg)
توجه: این کارگاه از ساعت 16 تا 17:30 برگزار خواهد شد.
تا حالا دقت کردین؟ آخرین تعطیلی تو تقویم هرسال، همون اتفاقیه که یه عالمه تو کتابای تاریختون، تو سالهای تحصیلی مختلف خوندین؛ ملی شدن صنعت نفت.
شاید از نقش دکتر مصدق، جاسوسی، خیانت، کودتای 28 مرداد( سریال شهرزاد که یادتونه :) ) یه سری چیزا بدونین. اما از جزئیات و آثار این اتفاق تاریخی کمتر اطلاع داشته باشین.
انجمن مطالعات سیاسی در اولین جلسه ش قصد داره که پرونده «نفت» رو باز کنه و در جلسات بعدی اسفندماه تو قالب های متنوع به ابعاد دیگه این موضوع، بپردازه.
از اونجاییکه که ریشه ی خیلی از مسائل سیاسیِ روز توی تاریخ و گذشته ی اونه، اولین جلسه با اکران مستند «آقای نخست وزیر» به ابعاد تاریخی و خصوصا نقش دکتر مصدق در جریان ملی شدن صنعت نفت می پردازیم.
در این جلسه میزبان کارگردان اثر محمدرضا امامقلی برای بررسی مستند و پاسخ به سوالات شما هستیم.

دوربینِ نزدیک بین!
ارائه توسط : زهرا گلزاری - گروه رسانه ای تخته سیاه
.jpg)
این عینکی که ازش حرف میزنم اون عینکی نیست که فکرش رو می کنید. این عینکِ بیجسمِ نامرئی، به واسطه چیزهای مختلفی به مرور برای ما ساخته میشه و باعث میشه تا واقعیت رو طبق میزان بزرگنمایی، دقت، اولویتبندی و ویژگی های دیگه اون ببینیم یا حتی همهش رو نبینیم. نسبت به بعضی جزئیات حساستر و نسبت به بعضی دیگه بیتوجه باشیم.
یکی از منابعی که با قدرت زیادش، به طور غالباً نامحسوسی برای ما عینک میسازه، رسانهس!
این عینکسازِ ماهر (رسانه)، در ابعاد و انواع گوناگون میتونه برای ما عینک بسازه. در اصل، به تناسب رویکرد و هدفی که هر شرکت عینکسازی (منبع رسانه ای) داشته باشه، ما بیشتر توجهمون به اون بخش از واقعیت جذب میشه که عینکساز میخواد!
حالا اینجا، دور هم، میخوایم تلاش کنیم تا از ویژگی های عینکی که عینکساز ها برامون ساختن مطلع بشیم و خودمون توی ساخت عینکی که بتونیم باهاش به "روایت" دقیقتری از واقعیت برسیم دست ببریم...
قرارمون، همین دوشنبه :)

روایت شناسی
.jpg)
«روایتهای جهان بیشمارند. روایت را میتوان با زبان گفتاری و نوشتاری، با تصاویر ثابت و متحرک، با حرکات و رفتار و آمیزهای حسابشده از همهی اینها ساخت تا رساند. روایت در اسطوره، افسانه، حکایت، قصه، رمان کوتاه، تاریخ، نمایشنامه، پانتومیم، نقاشی، اخبار و ... حضور دارد.»
نقل قول بالا، بخشی از سطرهای اول مقاله مشهور رولان بارت، نظریهپرداز و منتقد ادبی، دربارهی روایت است.
شاید همه ما بدانیم روایت را میتوان در داستان یا سینما دید. شاید بدانیم بدون حضور روایت، داستانی شکل نمیگیرد. اما آیا در نقاشی هم روایت نقش مهمی دارد؟ در اخبار چطور؟ یا حتی در پانیومیم؟ واقعاً روایت حضوری چنین گسترده در زندگی ما دارد؟
در کارگاه روایت میخواهیم به این سوالات جواب بدهیم، فرق روایت و داستان را متوجه شویم و اصلاً بفهمیم این آقای رولان بارت که از او این چند جمله را خواندیم، کیست و چرا این حرفش آنقدر مهم است که در همهی کتابهای روایتشناسی نقل شده است.
توجه :
داوطلبان شرکت در کارگاه ها، لطفا توجه داشته باشید که حضور به موقع و در زمان مقرر شما در تالار مجازی ارائه ی هر کارگاه، برای حفظ کیفیت کارگاه و تمرکز دبیر محترم بسیار ضروری است. لطفاً به رعایت زمان ورود و حضور مداوم خود در کارگاه، توجه اکید داشته باشید.
ضمنا، از آنجا که حضور در این کارگاه ها کاملاً اختیاری است، ثبت نام شما به منزله ی حضور قطعی شماست.